суббота, 3 апреля 2021 г.

 

Літературно-краєзнавча година " Лесина пісня"

Дуже багата літературна та культурна палітра бессарабського краю та нашого стародавнього міста. Поряд з видатними людьми, які пов’язали свою творчу діяльність з Білгородом-Дністровським або побували тут в різні часи, до біографії нашого міста увійшло ще одне ім’я – Леся Українка.

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження цієї видатної української поетеси, перекладача та громадської діячки, окраси і гідності української нації. Природа щедро обдарувала її: дала добре й мужнє серце, хист до музики, малювання, вишивки, могутній поетичний талант, великі здібності до науки. Ім’я Лесі Українки назавжди вкарбовано і в історію нашого краю, який вона відвідувала декілька разів. Саме розповіді про перебування юної поетеси в Аккермані та Шабо була присвячена літературно – краєзнавча година «Лесина пісня» для учнів 7-го класу НВК «школа – ліцей».
Діти натхненно та зворушливо читали вірші, демонструючи свої акторські таланти, та отримали солодку винагороду! Приємно, що Лесина пісня живе та знаходить відгук в юних серцях!













Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...