пятница, 2 апреля 2021 г.

                  Урок бібліографічної грамотності

Успіх краєзнавчої роботи залежить не лише від добре укомплектованого краєзнавчого фонду, а й від добре організованого довідково-бібліографічного апарату, на основі якого будується вся робота по задоволенню інформаційних запитів читачів, виконанню довідок краєзнавчого характеру.

Бібліограф центральної міської бібліотеки ім. М. Горького Марина Станцой проводить цикл уроків бібліографічної грамотності для учнів Білгород-Дністровського професійного будівельного ліцею (спеціальність «екскурсовод», викладач - майстер з в/н Бочарова О.В.), на яких вони вчаться працювати з краєзнавчим каталогом та вивчають історію рідного краю.
9 листопада на такому черговому уроці учні на практиці відпрацювали матеріали за такими темами – екологія Бессарабії, парки Акерману та Одеси та декоративно-прикладне мистецтво нашого міста.
Мета краєзнавства – виявити, зібрати, зберегти і надати користувачам краєзнавчі матеріали. Краєзнавчі документи збираються і зберігаються постійно, не підпадаючи під ідеологічні чи політичні впливи. Саме тому вони, незалежно від змісту, трактування різних подій, не підлягають списанню, а пошкоджені чи зношені матеріали мають бути відновлені.





Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...