суббота, 3 апреля 2021 г.

                                                          "Лесина пісня" 

                       ( до 150-річчя з дня народження Лесі Українки ) 

Творчість Лесі Українки настільки багатогранна й плідна, що іноді навіть не віриться, що здійснитися вона могла пером жінки, яка прожила лише сорок два роки. Леся стала високоосвіченою людиною завдяки своїй надзвичайній силі волі. Небагато в історії таких жінок, у долі яких тілесне і духовне становили б такий контраст. Але перемагаючи біль, вона вчилася, писала свої безсмертні твори.

У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя.
В рамках циклу заходів, присвячених 150-річчю славетної письменниці,громадської та культурної діячки 23 лютого спільно з «Центром Пробації» проведено захід «Лесина пісня» про одну із сторін життєпису великої поетеси - історію її перебування в нашому краї.
Гостям бібліотеки була представлена ювілейна виставка «Нехай мої струни лунають». З фотодокументів вони дізналися багато цікавого про те, що пов’язує Лесю Українку з нашим краєм. Цікавим моментом була демонстрація архівного номеру місцевої газети за лютий 1956 року зі статтею « Леся Украинка в Аккермане» та декламування віршів та цитат з листів Лесі, написаних під враженням від подорожі до Аккерману та Шабо.







Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...