суббота, 3 апреля 2021 г.

 Рекомендаційний дайджест "Молодь і книги: чому варто читати?"

                                      ( до неділі юнацької книги)

Книга – невичерпне джерело знань і відданий друг, який супроводжує нас з самого раннього дитинства. Людина, яка любить читати і роздумувати про прочитане, ніколи не скучить від неробства і самотності.

«Молодь і книги: чому варто читати?» - саме так називалась книжкова виставка-мотиватор та рекомендаційний дайджест , який відбувся 22 березня для учнів професійно-будівельного ліцею (відділення «Екскурсоводи. Агенти з туризму», класний керівник Оксана Валеріївна Бочарова). Бібліотекарі навели 8 основних причин необхідності читання:
1. Для багатьох людей читання – найкращий вид відпочинку, який розслаблює і заспокоює. Від захоплюючої книги неможливо відірватися, поки не прочитаєш її від першої до останньої сторінки.
2. Читання розвиває уяву і фантазію. Світ книг – прекрасний і дивний. За кожною обкладинкою ховається неповторна історія зі своїми героями, подіями і атмосферою. Читаючи книги, ми занурюємося в цей світ, радіємо або сумуємо разом з персонажами, співчуваємо їм або висловлюємо своє засудження.
3. Читання розвиває посидючість і вміння самостійно знаходити інформацію, виділяти з неї головне.
4. Читання художніх і науково-популярних творів розширює ерудицію і кругозір, збагачує знаннями про історію, культуру, мистецтво, науку. З начитаною людиною цікаво розмовляти, бо їй завжди є про що розповісти.
5. У людей, які багато читають, багатий словниковий запас. Вони легко висловлюють свою точку зору, розмовляють правильно і красиво.
6. Читання підвищує грамотність. Читаючи текст, ми візуально запам'ятовуємо, як пишуться слова, і потім не помиляємося при написанні. Іноді це навіть називають «вродженою грамотністю».
7. Читання книг розкриває людську душу. Деякі прочитані історії можуть запам'ятатися на все життя і навіть вплинути на долю.
8. Книги, як вірні товариші, діляться досвідом і відповідають на хвилюючі питання. Вони допомагають розібратися в собі, зрозуміти, що ти за особа, які у тебе властивості характеру. Можна багато чого дізнатися про внутрішній світ людини, якщо він назве свої улюблені книги або літературних героїв.
Наприкінці уроку учні заповнили анкети про читання книг.
В наш час інтенсивного розвитку інформаційних технологій та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти любов до читання. У сучасному суспільстві новомодні гаджети стрімко витісняють таку важливу складову розвитку особистості як читання книг. У кращому випадку підростаюче покоління вибирає електронні видання, але не можна уявити сучасне життя без бібліотек, куди кожна людина може прийти, щоб отримати необхідну інформацію та взяти до рук цікаву книгу.
«Читати – це модно! Читати – це круто!»







Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...