четверг, 27 января 2022 г.


 Голокост – переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. Вважається одним із різновидів геноциду, адже людей знищували лише за етнічну приналежність. Жертвами голокосту стали близько 6 мільйонів євреїв.

1 листопада 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію «Пам'ять про Голокост», в якій зазначено, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.
На виставці-нагадуванні «Голокост – шрам на серці людства» було представлено історичну літературу, документи, спогади очевидців, художні твори, а також статті з періодичних видань про події голокосту.
Наш обов’язок — пам’ятати й шанувати пам’ять про всіх невинно розстріляних, страчених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею, робити все, щоб ця страшна трагедія ніколи не повторилась.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...