вторник, 15 февраля 2022 г.

 15 лютого – це день пам'яті про війну в Афганістані, день вшанування усіх воїнів – інтернаціоналістів, кому довелося виконувати військовий обов’язок на території інших країн.

Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.
З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.
Про афганську війну написані книги, створені фільми, учасникам тих важких жахливих подій присвячені поезії, пісні, поеми.
Кожен слайд огляду – презентації «Афганістан – вічний біль та неспокій» демонструє фото героїв, історію їх мужніх вчинків, спогади про страшну трагедію людства, розповідає про те, що людина робить на війні, і що війна робить з людиною.














Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...