среда, 31 января 2024 г.

 До 190-річчя від дня народження С.В. Руданського

З 3 по 16 січня 2024 р. до 190-річчя від дня народження Степана Руданського (6 січня) в читальному залу Публічної бібліотеки експонується книжкова виставка-портрет “І я знов світ живий оглядаю”.

Степан Васильович Руданський (1834-1873) – український поет, перекладач, фольклорист, професійний лікар. Творчість поета, представлена у прижиттєвих публікаціях ледве двома десятками віршованих творів і фрагментів, пізніше стає об’єктом зацікавлення діячів




української культури. До літературної спадщини Руданського, основна й найцінніша частина якої була надрукована лише після його смерті, належать переклади («Слово о полку Ігоревім», уривки з «Краледворського рукопису», Верґілієва «Енеїда», перший повний в українській літературі переклад Гомерової «Іліада» та ін.) і збірники народних пісень з власних записів. З іменем Руданського пов’язане завершення формування в українській поезії віршованої гуморески як жанру.
Книжкові фонди Публічної бібліотеки дають можливість ознайомитися з літературою про творчість письменника, а також з найвідомішими творами автора різних років видання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...