среда, 31 января 2024 г.

 Історичний екскурс «Ми єдина Держава, ми єдиний народ»

22 січня наша країна відмічає День Соборності . Це свято – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава та сильна влада може убезпечити націю від служіння чужим інтересам. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців. Сьогодні українцям знову приходиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни.
З метою відзначення Дня Соборності України, забезпечення національної єдності та громадянської злагоди, виховання патріотизму та гордості за героїчне минуле та сьогодення українського народу 22 січня в читальній залі Публічної бібліотеки для юнаків та дівчат 11 класу міського ліцею «Лідер» відбувся історичний екскурс «Ми єдина Держава, ми єдиний народ». Ведуча заходу розповіла про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Під час проведення заходу використані документальні кадри хроніки, привітання Президента України Володимира Зеленського з Днем Соборності - 2024. А ще з великою шаною і тугою бібліотекарі, разом з присутніми, згадали та вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, які загинули, виконуючи свій військовий обов’язок.Наприкінці заходу присутні створили живий ланцюг Єдності, тримаючись разом за жовто-блакитну стрічку.














Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...