воскресенье, 10 декабря 2023 г.


 УВАГА! НОВІ КНИЖКИ!

Бібліотеки міста поповнили свої фонди новими книжками. Це стало можливо завдяки організаторам проєкту «Книжкові гранти» – Української асоціація видавців та книгорозповсюджувачів у партнерстві з БФ «Бібліотечна Країна» та БФ громади Харкова «Толока» за фінансової підтримки письменників і книготорговців Helping Ukrainian Books and Booksellers та Біржової спілки німецьких видавців.
Ініціатором участі в проєктах стала Алла Уманець – директорка КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіальної громади», яка для бібліотек міста виборола перемогу у відборі другого туру ініціативи «Книжкові гранти». Бібліотеки поповнилися 112 новенькими, сучасними, українськими книжками на різну тематику.
Всього зі всієї України подали 975 заяв на участь, а отримувачами гранту стали 32 бібліотеки.
З цієї добірки Публічна бібліотека (вулиця Маяковського, 6) отримала 34 екземпляри книжок 2021-2023 років видання.
Для всіх бажаючих поціновувачів експонується книжкова виставка в читальній залі, де є можливість ознайомитися або почитати нову сучасну літературу.
Книги дуже цікаві, є і художня і публіцістична література, яскравого дизайну ,різні за жанрами та на різні смаки.
Наприклад, серед новинок є книга українського письменника Макса Кідрука "Колонія", це його перший роман із фантастичного циклу «Нові Темні Віки».
Повість письменниці Марія Матіос «Черевички Божої матері», яка є серед новинок – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою. Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.
Захоплюючий роман американської письменниці Сари Пеннер "Зникнення аптекарки" привертає увагу своєю темрявою та загадковістю. Авторка Сара Пеннер майстерно відтворює атмосферу Лондона XVIII століття та розгортає химерне плетиво таємних жіночих товариств, де вони виборюють своє місце у світі, створеному для чоловіків.
А ось роман «Чоловік на ім'я Уве» - літературний дебют популярного шведського журналіста, блогера Фредріка Бакмана. Книжка вийшла у 2012 році. На сьогодні продано більше п'яти мільйонів примірників. Роман «Чоловік на ім'я Уве» - смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству. Твір про щоденну мужність жити і бути собою.
Публічна бібліотека (вул. Маяковського,6) запрошує ознайомитися з новинками сучасних авторів і отримати справжне задоволення від читання!







Все реакции

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...