вторник, 28 февраля 2017 г.

130 років від дня народження Леся Курбаса

    130 років від дня народження Леся Курбаса

   Кожна епоха народжує митців, які потрапляють на стрижень духовного й культурного життя нації, втілюючи у своїй творчості риси народу, мистецтво, особливо в драматичну добу, в часи виняткової напруги, піднесень, трагічних прозрінь і пророчих осяянь. Саме таким велетнем був Лесь Курбас – одна з найвидатніших постатей українського культурного життя 20-х – початку 30-х років. Він був одним з провідних діячів відродження української національної культури. В ті часи Л. Курбас став відомим, як актор і режисер, публіцист і організатор театру, театральний педагог і сценічний діяч, драматург і перекладач, мислитель. Народився Олександр-Зенон Степанович Курбас 25 лютого 1887 року в місті Самбір (тепер Львівської області) у родині акторів галицького театру Степана та Ванди Курбасів.

  Про вдумливість митецьких та філософських робіт, трагізм особистої долі дізналися читачі на вернісажі життя «Український театр під знаком Л. Курбаса» в центральній міській бібліотеці ім. М. Горького.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...