понедельник, 10 июля 2023 г.

Син неспокійного часу




   Джеймс Олдрідж народився 10 липня 1918 року в австралійському Уайт-Хіллі в багатодітній сім’ї. Грошей було мало, тому жили скромно, одяг ніколи не купували, а шили й перешивали, передавали від старших молодшим.

    Навчався в Мельбурні в комерційному коледжі. Вчиться у Лондонському економічному університеті, потім у Оксфордському університеті, відвідує льотні курси і активно працює у лондонських газетах.
Під час Другої світової війни Джеймс Олдрідж був журналістом та військовим кореспондентом на Близькому Сході. Його безпосередні спостереження й дали йому матеріал для перших романів.
Його перший роман «Справа честі» був опублікований в 1942 році і відразу зарекомендував себе як бестселер.
Другий роман письменника «Морський орел» був опублікований в 1944 році.
Одним з найбільш успішних і широко відомих романів письменника став «Дипломат», опублікований в 1949 році. Автор понад 30 книг.

Письменник довго жив у Каїрі, якому присвятив книгу «Каїр. Біографія міста»(1969 рік).
З середині 1960-х Олдрідж пише, в основному, книги для дітей і підлітків.
У 1972 році став лауреатом Міжнародної Ленінської премії «За зміцнення миру між народами». У тому ж році був нагороджений Золотою медаллю Міжнародної організації журналістів.
23 лютого 2015 письменник помер у віці 96 років.










Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...