четверг, 9 марта 2023 г.

Вічний, як народ

 

Шевченківський Тиждень в бібліотеках Білгорода-Дністровського «З Кобзарем у серці йдемо до Перемоги».

Постать Тараса Шевченка давно стала символічною для України. Кобзар знайомий кожному українцю ще змалечку. Талант його багатогранний. Саме творчість Т. Шевченка надихає бібліотекарів та читачів щороку проводити Тиждень, присвячений митцю.


В Публічній бібліотеці для підопічних центру Білгород-Дністровського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області відбулася літературна година «Вічний як народ». Бібліотекарі розповідали про твори Тараса Григоровича, які заворожують високим гуманізмом, повнотою любові до рідної землі, могутнім поетичним ясновидством. 

Також присутні переглянули відео-кліпи сучасних виконавців, слова пісень яких є віршами Шевченка, а саме: дует Н. Дорофєєвої та А. Півоварова «Думи мої думи» та       О. Муха «Зоре моя вечірняя».

Твори Тараса Шевченко актуальні сьогодні, як ніколи. Він пророчив українському народові боротьбу за незалежність, свободу та мир: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі», «Борітеся - поборете, Вам Бог помагає…».

















Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...