суббота, 14 декабря 2019 г.

Урок бібліографії


Урок  бібліографії   відбувся 11 грудня в бібліотеці ім. М.Горького для учнів 8А класу ЗОШ №5 (класний керівник Желінська О.О.).
Бібліограф Марина Станцой розповіла про довідковий фонд бібліотеки, його допомогу в створенні повідомлень, рефератів, при виконанні домашніх завдань. Учні дізналися про те, що довідкова література буває універсальною  і  галузевою в залежності від інформації,  яку вона містить. Бібліограф  представила енциклопедії,  словники та довідники  з фонду бібліотеки.
         Діти ознайомилися з системою  пошуку інформації: про алфавітний порядок розташування слів та статей,  про алфавітний і предметний покажчики довідкових видань.
Учні на практиці відпрацювали пошук слів і порівняли інформацію, яку дають різні словники – орфографічний, словотвірний, тлумачний, фразеологічний -- про одне й те саме  слово. 
Крім того,  школярі  дізналися, як працювати з географічним атласом ,  і  виконали  завдання з пошуку географічних об'єктів в атласі Україні.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Поетичний колаж «Кохання Тараса Шевченко». Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Ко...