воскресенье, 18 ноября 2018 г.

День бібліографії



День бібліографії 


15 листопада  в центральній міській  бібліотеці ім. М. Горького відбувся день бібліографії для учнів 8 класу міського ліцею. Співробітники бібліотеки  розповіли про види каталогів і картотек, про їхнє значення в пошуку необхідної інформації.
 Діти дізналися про види довідкової літератури та як нею користуватися, навчилися розрізняти універсальні і галузеві довідники та енциклопедії.  Бібліограф  Марина Станцой  розповіла про цікаві факти з історії створення енциклопедій. Дітям були представлені   декілька цінних антикварних томів енциклопедії  Брокгауза  і Ефрона видання 1900 року, які дбайливо зберігаються в фонді.  До заходу була підготовлена виставка довідкової літератури та навчальних посібників, корисних для учнів, огляд якої зробила  Раїса Нєручева .   Ольга Варлан на практиці показала ,  як зайти на блог нашої бібліотеки,  як знайти там  необхідну інформацію та перейти  на електронну бібліотеку за посиланням.
 Що краще - книга чи Інтернет?  Бібліотекарі намагалися донести до учнів, що  добре і те, і інше, адже у  кожного з видів отримання інформації є свої переваги і недоліки. Так,  при читанні книг ми отримуємо більш  глибоку і повну інформацію з якого-небудь питання,  а в Інтернеті  інформація часто міститься в скороченому або спотвореному вигляді, часто вона недостовірна  та шкідлива.
Отже, користуйтесь  і тим, і іншим,  отримуйте знання  для своєї освіти та особистісного зростання















Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Поетичний колаж «Кохання Тараса Шевченко». Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Ко...