вторник, 13 марта 2018 г.

Літературно-поетична година


   Літературно-поетична година "Грані таланту Кобзаря".
  Тарас Григорович Шевченко за сучасних українських реалій актуальний як ніколи. Щороку в Україні відзначають "Шевченківські дні" , які потрапляють на роковини народження і смерті поета. В центральній міській бібліотеці ім. М. Горького для військовослужбовців відбулась літературно – поетична година «Грані таланту Кобзаря», а також була оформлена виставка – присвята «Плин вічності крізь слово Кобзаря». Інна Таран розповіла присутнім про окремі миті життя вірного сина свого народу - Тараса Григоровича Шевченка. 
   Ми знаємо, що Шевченко прожив лише 47 років. 24 з них провів у кріпацькому рабстві, 10 років - у тюрмах та на засланні, решту майже постійно знаходився під недремним жандармським оком, воював із нестатками , нуждою та самотністю, помирав у казенній комірчині, не здійснивши навіть природної людської мрії про сімейний затишок у власному куточку. Але палке серце поета не раз наповнювалось великим вогнем любові. Без неї життя Шевченка було б зовсім тяжким. Тому одна із відео-презентацій, яка називалася «Тарасова любов», була присвячена саме жінкам у житті великого Кобзаря. Але не менш багата і цікава творчість Шевченка - художника.
    Природа щедро наділила поета великим талантом. Мистецька спадщина Шевченка нараховує близько 1200 робіт. З окремими роботами Шевченка присутні познайомилися під час перегляду відео «Шевченко – художник».
   У духовній історії України Шевченко посів і досі беззастережно посідає виняткове місце. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Його "Кобзар" започаткував новий етап у розвитку української літератури і мови, а його творчість стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Поетичний колаж «Кохання Тараса Шевченко». Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Ко...