понедельник, 4 декабря 2017 г.

день толерантності

Міжнародний день толерантності відзначили 
в бібліотекі ім. М.Горького
    Планета Земля не є надто великою, вона - наш спільний дім, всі люди в якому - сусіди. А для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності. Щороку, 16 листопада, світ святкує Міжнародний день толерантності (International Dayfor Tolerance). Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності. У статті 6 Декларації зазначено: «З метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно».
      В ЦМБ ім. М. Горького для учнів міського ліцею відбулася година спілкування «Толерантність: мистецтво жити поряд», на якій обговорювались питання толерантності. Також присутні переглянули відеофільм та прийняли участь у тестуванні, конкурсах. Кожен з присутніх на заході отримав солодкий подарунок. Завдяки активній участі дітей та підлітків, заход, присвячені Міжнародному дню толерантності пройшов невимушено, жваво і в дружній атмосфері!























Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...