понедельник, 24 ноября 2014 г.


Толерантність врятує світ.

 
«Любов виникає з любові: коли хочу,
  щоб мене любили, я сам перший люблю»
Григорій Сковорода
Ці слова відомого українського мудреця-гуманіста Григорія Сковороди найбільш влучно відображають актуальну проблему сьогодення: проблему взаєморозуміння.

16-го листопада 1995 р. держави – члени ЮНЕСКО на 28-й сесії Генеральної конференції  одностайно прийняли «Декларацію принципів толерантності». Саме цей день проголосили Міжнародним днем толерантності. В Декларації розглянуто основні  принципи толерантності і шляхи утвердження цих принципів у світовому співтоваристві.
19 листопада 2014 року бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім. М. Горького  для учнів 11 класу міського ліцею провели виховну годину на тему «Толерантність врятує світ»

В залі вирувала тиша, коли ведучі намагалися розкрити сутність поняття «толерантність», донести, що толерантність передбачає всього лише нормальні цивілізовані стосунки між людьми, усвідомлення того, що світ і соціальне середовище багатомірні, а, отже, і погляди на цей світ різні, вони не можуть і не повинні зводитися до одноманітності.

Сподіваємось, що ми змогли донести всім нашим слухачам, що треба навчитися рахуватися з думками і вчинками інших, уміти зрозуміти людину і вибачити її, бути дружелюбними, не робити іншим такого, чого б ти не хотів для себе. А для цього необхідно викоренити зі своїх сердець зверхність, байдужість, упередженість. І тоді нас — щирих, добрих, сердечних — будуть усі любити і поважати, і світ стане кращим!



Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…» (До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986) 26 квітня − День Чорно...