понедельник, 29 апреля 2024 г.

 Виставка-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…»






(До Дня Чорнобильської трагедії. -- (26.04.1986)
26 квітня − День Чорнобильської трагедії, Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. 26 квітня 1996 року 01:23:47 – трагічна мить для України, для світу.
26 квітня 1986 року, тихої весняної ночі, на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух, який сколихнув увесь світ. Страшна звістка про катастрофу в Чорнобилі, українському місті, розташованого поблизу злиття сивого Дніпра й тихоплинної Прип’яті, облетіла всю планету. Мирний атом вийшов з-під влади людини, вивергаючи на земну поверхню вогненне нутро, розхукуючи навсибіч незриму отруту радіації.
Першими жертвами катастрофи стали атомники й пожежники, які були в той час на змінах. Тяжка праця й подвиг, горе й звитяга – все змішалося в пекельному вогні ядерної стихії. Сотні тисяч людей насильно зреклися батьківських місць, прощалися з корінням свого родоводу.
Ось вже 38 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.
Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів.
До Дня Чорнобильської трагедії в Публічній бібліотеці було оформлено виставку – реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…».На виставці представлено літературу з фондів Публічної бібліотеки та з періодичних видань.
Маємо надію, що ці та інші книги, рекомендовані нами, нагадають вам про одну із жахливих подій в історії нашої країни.
Щоб подібне лихо не повторилося у майбутньому, історію Чорнобильської трагедії забувати не можна!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Краса барв і візерунків в Білгород-Дністровській Публічній бібліотеці В КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіа...