вторник, 11 июня 2024 г.








 

Година –пам'ять «У бронзі і граніті, у книгах і піснях – їх подвиг буде жити в віках»

 

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації.

Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

Ця пам’ять робить нас сильнішими.

 

 Володимир В’ятрович

 

 

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня. Запровадження цієї пам’ятної дати приєднує Україну до європейської традиції пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. Вона символізує не культ перемоги, а необхідність цінувати мир.

На вшанування пам’яті про кожного, хто, долаючи втрати і горе, приклав титанічні зусилля в боротьбі з нацизмом, а також усіх жертв цієї страшної війни В Публічній бібліотеці була проведена година – пам'ять «У бронзі і граніті, у книгах і піснях – їх подвиг буде жити в віках». Під час заходу було наголошено про те що Україна приєдналася до європейської традиції святкування перемоги над нацизмом.

Для Європи 8 травня — точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними. Пам’ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Краса барв і візерунків в Білгород-Дністровській Публічній бібліотеці В КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіа...