вторник, 11 июня 2024 г.

 

Патріотична година-пам’ять «Україна – нація героїв»

 

23 травня в українському календарі знаменних і пам’ятних дат позначений як День Героїв. У цю дату Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни, а прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради своєї країни.

У День героїв вітають усіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, а також віддають шану загиблим. Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям і воїнам армій УНР і УПА, воїнам АТО і російсько-української війни.

Свято героїв засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН). Відзначається 23 травня. Свято було засноване з метою вшанування пам'яті героїв, які жертвували або жертвують своїми життями і здоров'ям заради процвітання України.

Це дата загибелі одного з керівників ОУН Євгена Коновальця, який став одним з головних ідеологів українського націоналізму.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу молоді, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України працівники  Публічної бібліотеки  до цього пам’ятного дня підготували патріотичну годину – пам’ять «Україна – нація героїв» . На захід були запрошені учні 11 класу ліцею «Лідер» . Учні  мали нагоду поринути у світ української історії, подій минулого, видатних особистостей та ознайомитись з художніми та науково-популярними виданнями з фондів бібліотек. Під час заходу згадали видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності. Ірина Возна – заступниця директорки КУ «ПББД», познайомила з серією книг «Книжки війни». Вікторія Осадчук – бібліотекарка, молода поетка, прочитала свої вірші «Іди до дому воїне», «Початок», «Лист до мами». Наприкінці заходу присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Небесної Сотні, вояків АТО та справжніх воїнів-титанів, які віддали життя, боронячи нас з 2022 року від російської агресії.













































































 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Краса барв і візерунків в Білгород-Дністровській Публічній бібліотеці В КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіа...