вторник, 11 июня 2024 г.

 

Краса барв і візерунків в Білгород-Дністровській Публічній бібліотеці

В КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіальної громади» працюють освічені, талановиті особистості. В рамках дії проєкту «Коворкінг» бібліотекарі продовжують знайомити з захоплюючими творчими людьми відвідувачів бібліотеки.

Бібліотекар Галина Тітова працює у відділі комплектування та каталогізування фондів. У вільний від роботи час займається вишиванням. В читальній залі Публічної бібліотеки представлена виставка її творчих виробів «Краса барв і візерунків». Серед робіт декоративні серветки, картини. Скромна трудівниця, щира у відносинах з колегами та талановита жінка, пані Галина володіє багатьма техніками вишивки – гладь, мережки, хрестик, ділиться порадами з колегами та читачами.

«Вишивка - це не лише традиційне заняття для бабусь, це пошуки гармонії в кольорах і формах, які вимагають уваги до деталей і терпіння. Вишивання заспокоює думки. Кожна вишита робота справжнє задоволення», - підкреслила пані Галина.










 

Найкращий подарунок – книга

Книги допомагають

          душам подорожувати,

          сидячи на місці.

                Бернард Вебер

Книга була, є і завжди буде найкращим подарунком бібліотеці. За кожною обкладинкою живе цілий світ, кожна сторінка – знайомства, зустрічі, переживання. Подарована бібліотеці книга – це радість більша, ніж одній людині, адже вона може стати улюбленою для багатьох шанувальників паперових видань. Бо книги в бібліотеці – це книги-мандрівниці, які мандрують від одного читача до іншого… Мабуть, саме ці думки спонукають тих, кого прочитана книга надихає на бажання подарувати її бібліотеці.

В умовах воєнного стану бібліотека  продовжує отримувати в подарунок книги.Безмежно вдячні  Сиротенко Аллі, студентки Національного університету «Києво-Могилянська академія», читачки Публічної бібліотеки за подаровані бібліотеці книги. Серед них: Брандіс К. «Фристайлерка» - роман про мрії, помилки, яких не слід боятися, кохання та довіру, а головне – про ідеали, які мають йти від власного серця та розуму, а не бути насадженими кимось; Гемінгвей Е. «Свято, яке завжди з тобою» - легендарна книжка, що відтворює яскравий образ післявоєнного Парижа 20-х років ХХ століття; Ремарк Еріх Марія «Іскра життя» - розповідь у романі ведеться про концтабір Меллерн, якій вважається дуже гуманним: тут немає газових камер. Але щоденно смерть від голоду, знущань, хвороб забирає сотні тих, у кого замість імен — лише номер. Відчайдушне передчуття скорого звільнення об’єднує змучених мешканців Малого табору. Вижити повинен хоч хтось. Аби не забути. Аби розповісти правду. Аби знайти сили розпочати все наново, пам’ятаючи про ті іскри життя, які згасли назавжди...

Щиро дякуємо пані Аллі за щедрість і увагу до бібліотеки! Бібліотекари переконані, що подаровані видання стануть важливою частиною нашого фонду та будуть корисними для читачів бібліотеки. Наша бібліотека завжди відкрита для нових подарунків!




 

 

Патріотична година-пам’ять «Україна – нація героїв»

 

23 травня в українському календарі знаменних і пам’ятних дат позначений як День Героїв. У цю дату Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни, а прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради своєї країни.

У День героїв вітають усіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, а також віддають шану загиблим. Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям і воїнам армій УНР і УПА, воїнам АТО і російсько-української війни.

Свято героїв засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН). Відзначається 23 травня. Свято було засноване з метою вшанування пам'яті героїв, які жертвували або жертвують своїми життями і здоров'ям заради процвітання України.

Це дата загибелі одного з керівників ОУН Євгена Коновальця, який став одним з головних ідеологів українського націоналізму.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу молоді, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України працівники  Публічної бібліотеки  до цього пам’ятного дня підготували патріотичну годину – пам’ять «Україна – нація героїв» . На захід були запрошені учні 11 класу ліцею «Лідер» . Учні  мали нагоду поринути у світ української історії, подій минулого, видатних особистостей та ознайомитись з художніми та науково-популярними виданнями з фондів бібліотек. Під час заходу згадали видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державності. Ірина Возна – заступниця директорки КУ «ПББД», познайомила з серією книг «Книжки війни». Вікторія Осадчук – бібліотекарка, молода поетка, прочитала свої вірші «Іди до дому воїне», «Початок», «Лист до мами». Наприкінці заходу присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Небесної Сотні, вояків АТО та справжніх воїнів-титанів, які віддали життя, боронячи нас з 2022 року від російської агресії.













































































 

  Краса барв і візерунків в Білгород-Дністровській Публічній бібліотеці В КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіа...