вторник, 29 января 2019 г.

Слайд-розповідь "Голокост і людская гідність"


    
      Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту
  27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц - Біркенау неподалік польського Освенціма.

   Загалом на землях Бессарабії та Буковини були  знищені більше 300 000 євреїв. В пам'ять про невинно убієнних за національними, етнічними, релігійними, культурними ознаками в бібліотеці  ім. М. Горького створено коментований Інтернет - слайд «Голокост і людська гідність»






Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Краса барв і візерунків в Білгород-Дністровській Публічній бібліотеці В КУ «Публічна бібліотека Білгород-Дністровської міської територіа...